Vinternatt & Crossroads

I en del av vår lokal Adolfsbergsgården finns Stadsmissionens verksamhet Vinternatt & Crossroads Det är ett natthärbärge och en stöd- och rådgivningsverksamhet som bistår med akuta insatser och har även som mål att bidra till långsiktig förändring för utsatta EU-medborgares situation. Korskyrkan har varit och är en aktiv aktör i det initiativet.

Varje torsdag 9-12 i Vasasakyrkan i centrala Örebro erbjuds juridisk rådgivning, samhällsinformation och hjälp i kontakten med myndigheter och organisationer.

Varje torsdag 17-20 på härbärget Vinternatt på Adolfsbergsgården erbjuds hjälp med basbehov som dusch, tvätt, mat, läkarmottagning och svenskundervisning.

Mellan november och april hålls härbärget Vinternatt öppet som en hjälp för de som annars visats i gatumiljö och sover utomhus. Där erbjuds sängplats, lättare kvällsmål, och möjlighet till dusch och tvätt av kläder. De med behov kan ansöka om sängplats genom att komma till i Vasakyrkan i central Örebro klockan 13 varje tisdag under vinterhalvåret. Biljetten gäller en vecka i taget.