Välkommen till en kurs där vi tar din nyfikenhet på allvar och där du får ställa de stora frågorna: hur hänger den här tillvaron samman, vad är meningen med mitt liv, finns Gud?

Vad är en Alpha?
Alpha är en kurs för dig som är intresserad av att upptäcka vad kristen tro handlar om. Vem som helst kan gå en Alphakurs, men den vänder sig speciellt till dig som är nyfiken på och vill utforska den kristna tron närmare, eller är osäker på vad du egentligen tror på.

Hur funkar en Alpha?
En kväll i veckan i 8 veckor, kl.18:00 – 20:30.”

Varje kväll börjar med att vi ÄTER tillsammans. Under en middag får vi chansen att lära känna varandra.

Sedan lyssnar vi på ett kortare FÖREDRAG som är ungefär 25 minuter långt och handlar om ett specifikt ämne, så som exempelvis: Vem är egentligen den där Jesus? Hör Gud bön? Vad kan vi göra med mörkret och ondskan vi ser i den här världen?

Sist kommer den förmodligen viktigaste delen av en Alpha – SAMTAL. Chansen att, i en mindre grupp, dela tankar och frågor om dagens ämne eller andra frågor vi bär på, är väldigt spännande. Det finns ingenting man inte får säga, allt är tillåtet. Det är en möjlighet att lyssna till andra och själv bidra om vill. Allt i en ärlig, vänlig och öppen miljö. Alpha är en chans att uttrycka både sitt tvivel och sin tro.

Längre fram i kursen spenderar vi dessutom ett dygn tillsammans och övernattar på någon typ av kursgård eller liknande. Det här brukar vara höjdpunkten på kursen då vi får lyssna på föredrag och får extra tid för att fördjupa samtalen.

Andra frågor:

När är det? 

Alphakursen startar den 17 mars och pågår 8 torsdagskvällar kl 18:00-20:30.

Vart ses vi?
Adolfsbergsgården i Adolfsberg Örebro, bakom Ica parkhallen.

Behöver jag ha några förkunskaper?
Absolut inte. Alphakursen är öppen för alla, oavsett bakgrund, tro och kunskap. Alla är precis lika välkomna!

Får jag bjuda med en vän? 
Självklart! Du får mer än gärna bjuda med en vän.

Vad kostar det?
Kursen kostar 500 kr, vilket inkluderar allt: Mat och dygnet vi reser iväg på tillsammans.

Behöver jag anmäla mig?
Det underlättar om du anmäler dig men det är inte ett krav. Anmälan är inte bindande. Första tillfället är en prova-på-kväll. Du kan efter första tillfället överväga om du vill gå kursen.